Waarom werken bij HTM?
Overslaan naar content

Waarom werken bij HTM?

Onze collega's vertellen het!

Lees wat onze collega's vinden van hun werk bij HTM.

 • “Voordat ik bij HTM begon, was ik stewardess bij KLM en afhandelaar bij Swissport. Ik hou van contact met mensen en heb een service gerichte instelling. Deze baan als OV Steward past me dus ook als een jas! Iedere dag adviseer ik onze reizigers, op straat en in de tram, over hun reis. We werken in een leuk team en zijn iedere dag buiten. In deze functie heb je naast het contact met onze reizigers ook veel contact met collega’s in het hele bedrijf. Dat maakt mijn baan leuk en afwisselend!"

  Monica

  Monica is sinds 2019 OV Steward bij HTM. Daarvoor werkte ze ruim een jaar als Servicemedewerker in één van de HTM Servicewinkels op Centraal Station, Hollands Spoor, Zoetermeer of Delft.

 • “Na 17 jaar bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt vond ik het best moeilijk om iets anders te gaan doen. Ik had gehoord over de leuke werksfeer bij HTM en dat bleek ook echt zo te zijn, ik heb geen seconde spijt gehad van mijn carrière switch. Als onderhoudsmonteur werk je in een team en we werken écht samen. Het is een goed team, we staan voor elkaar klaar, altijd! Ook als we storingsdienst hebben en tijdens nachtelijke werkzaamheden. Je hoeft maar een appje te sturen in onze app groep en er komt direct iemand in actie om je te helpen. Dat is het mooie van HTM, je staat er nooit alleen voor en iedereen staat voor elkaar klaar!"

  Marco

  Marco werkt sinds 2017 bij HTM als onderhoudsmonteur bij de afdeling Techniek wisselonderhoud.

 • “Ik hou van het omgaan met mensen. Het maakt me blij als mensen stappen in hun ontwikkeling kunnen maken met mijn hulp. Ook ik heb bij HTM stappen kunnen maken en ik zet me nu in mijn functie als Operationeel Manager in zodat mijn collega’s zich ook kunnen ontwikkelen. Bij HTM is die mogelijkheid er ook. Je kunt hier een leven lang leren! Wat werken bij HTM ook fijn maakt, is dat je in functies als trambestuurder of buschauffeur veel vrijheid hebt. Door de rooster diensten, heb je tijd voor andere dingen zoals bijvoorbeeld sporten. Als ik niet aan het werk ben bij HTM kun je me in de sportschool vinden waar ik vier keer per week training geef.”

  Ismail

  Ismail werkt sinds 2005 bij HTM. Hij is begonnen als beveiliger en is nu Operationeel Manager bij Rijdienst Rail.

 • ‘’Tijdens mijn opleiding HBO Facility Management aan de Haagse Hogeschool heb ik mijn afstudeeronderzoek bij HTM uitgevoerd. Na mijn afstuderen kon ik op deze functie solliciteren en ben ik aangenomen.

  Mijn werk is heel divers. Ik hou me onder andere bezig met projecten zoals verhuizingen, verbouwingen en nieuwbouw. Over 5 jaar hoop ik samen met het team een groot vastgoed nieuwbouw project voor HTM te hebben gerealiseerd.

  Ik ben één van de weinige vrouwen in de techniek bij HTM. Het verbaast me hoe weinig vrouwen er in de techniek werken, in Nederland maar 13 procent. Dus ik hoop dat meer vrouwen in de toekomst voor de techniek én voor HTM kiezen!”

  Iris

  Iris is sinds 2019 Specialist Vastgoed bij HTM.

 • “In mijn stagejaar had ik het enorm mijn zin, dus het jaar was zo voorbij. Toen ik na mijn stage kon solliciteren, heb ik dat natuurlijk gelijk gedaan! De werkzaamheden op de Frontoffice zijn heel afwisselend en ik werk samen met leuke collega’s. In het begin moest ik even wennen, school en het bedrijfsleven zijn toch best wel anders. Maar de sfeer bij HTM is gezellig, HTM’ers hebben humor en er wordt veel gelachen! Dit is mijn eerste baan en mijn collega’s hebben mij vanaf het begin altijd geholpen. Ik heb veel geleerd en goede begeleiding gehad, ook tijdens mijn stage.

  Mijn baan is iedere dag anders, ik los hardware problemen op of ik help collega’s telefonisch met een ICT probleem. Ook ga ik geregeld naar HTM locaties om daar problemen op te lossen. Als ik straks mijn rijbewijs heb, mag ik ook zelf met een HTM auto op pad om problemen op locatie op te lossen. Daar zie ik nu al naar uit, ik krijg bij HTM veel verantwoordelijkheid en dat vind ik echt heel leuk!“

  Bradley

  Bradley werkt sinds 2020 als frontoffice medewerker bij HTM. Voordat hij bij HTM in dienst kwam, heeft Bradley de MBO opleiding Medewerker Beheer ICT op het ROC Mondriaan gevolgd, waarbij hij 12 maanden stage heeft gelopen op de Frontoffice van HTM.

 • “Ik ben eigenlijk toevallig bij HTM terechtgekomen, maar ik vind mijn werk echt hartstikke leuk en interessant. Ik leer hier iedere dag wel iets. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden bij cameratoezicht, ben ik ook aanspreekpunt voor de politie bij aangiftes van vandalisme. Bij HTM is alles goed geregeld, dus ik prijs me gelukkig dat ik bij HTM werk. En dat doe ik na zoveel jaren nog steeds met plezier!"

  Patrick

  Patrick is sinds de opening van de tramtunnel (TTGM) in 2004 werkzaam bij HTM in de cameratoezicht ruimte van de afdeling Service & Veiligheid.

 • “Ik rij nu al een aantal jaar met veel plezier op de tram. Maar ik heb ambitie en wil graag doorgroeien naar de Verkeersdienst. Ik ben nog jong, dus ik kan nog veel leren. Maar leren doe ik eigenlijk iedere dag, zoals bijvoorbeeld hoe je met een bepaalde storing om moet gaan. Er zijn genoeg mogelijkheden bij HTM om door te groeien, dus ik zie de toekomst rooskleurig tegemoet!"

  Ritchy

  Ritchy is trambestuurder bij HTM. Hij is begonnen als beveiliger en na anderhalf jaar in deze functie is Ritchy aan de opleiding tot trambestuurder begonnen.

 • “Als buschauffeur ben je echt “de ogen en oren” van de stad én in het verkeer. Door wegwerkzaamheden en het drukke verkeer in de stad, moet je echt altijd alert zijn en goed opletten. Omdat je oplet, zie je ook veel andere dingen. Zo heb ik nu al twee keer het leven van iemand in nood gered. Daar ben ik gepast trots op! Net zoals dat ik trots ben op HTM en op mijn baan als buschauffeur.”

  Pascal

  Pascal is al sinds 2005 buschauffeur en sinds 2007 bij HTM.

Stap jij in de leukste baan van Den Haag? Bekijk onze vacatures als jij op zoek bent naar niet zomaar een nieuwe werkplek!