HTM - Opleiding tot onderhoudsmonteur tram (BBL)
Overslaan naar content

Opleiding tot onderhoudsmonteur tram (BBL)

 • Den Haag
€ 2.707 - € 3.385 per maandTechniek

Wat ga je doen?

Word een expert in spé in de techniek bij HTM. Stap in en kom verder!

Nog geen technische opleiding? Geen probleem! Wij investeren in jouw toekomst door de kosten van je opleiding te betalen, terwijl je direct waardevolle werkervaring opdoet en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden ontvangt. We vragen van jou een leergierige werkhouding en affiniteit met mechanische en elektrotechnische werkzaamheden. Als leerling onderhoudsmonteur tram leer je tijdens dit traject zowel mechanische als elektrotechnische vaardigheden. Bouw aan jouw toekomst in de techniek met veel ontwikkelingsmogelijkheden in een prettige werkomgeving bij HTM.


Als leerling Onderhoudsmonteur Tram kom jij verder!

Als leerling Onderhoudsmonteur Tram ga jij aan de slag bij de afdeling preventief onderhoud, waarbij je een groot deel van je tijd op de onderhoudswerkplaats (de Werf 30) doorbrengt. Op dagelijkse basis sleutel je aan onze trams en los je storingen op. Je wordt breed opgeleid en begeleid door onze ervaren vakmensen die je alle ins en outs van het vak leren. Daarnaast volg je de opleiding Mechatronica mbo niveau 3. Dankzij deze combinatie, kan jij binnen no-time doorgroeien tot een deskundige Onderhoudsmonteur Tram. 

Wat je verder gaat doen:

 • Je voert inspecties uit aan en repareert onderdelen in de tram. 
 • Je verhelpt storingen.
 • Je gaat werken aan de nieuwste technieken en draagt bij aan de innovatie van onze nieuwe tram: de TINA.


Wie zoeken we?

Als leerling onderhoudsmonteur tram heb jij een passie voor techniek

We zoeken een collega waar we op kunnen bouwen. Een teamspeler met een oog voor detail. We verwachten dat je leergierig en flexibel bent en dat je geen problemen hebt met onregelmatige werktijden.

Wat verder belangrijk is:

 • Je bezit een vmbo-t , havo of vwo diploma en hebt een passie voor techniek
 • Of je hebt een afgeronde mbo opleiding niveau 2
 • Je bent in bezit van een rijbewijs B of bent bereid deze te halen

Een medische- en psychologische keuring maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Het is daarom van belang dat je niet kleurenblind bent.


Wat bieden wij?

Een uitdagende functie binnen een betrokken team in de mooie stad Den Haag en een unieke kans om deel te nemen aan de HTM Vakschool Techniek. Je krijgt een leer-werkovereenkomst voor twee jaar, gelijk aan de duur van de opleiding. Gedurende deze periode verzorgen wij jouw opleiding, coaching en begeleiding. Je volgt een BBL traject, dit betekent dat je één dag in de week in de schoolbanken zit en de rest van de week leert en werkt in de praktijk.

Je hebt regelmatig voortgangsgesprekken met de opleidingscoördinator. Samen met hem ontwikkel jij je tot volwaardig Monteur. Tijdens de opleiding ontvang je een marktconform salaris in schaal 2 met een maximum van € 3.385,-. Daarnaast betaalt HTM alle opleidingskosten. Als jij je diploma hebt behaald en je voortgangsgesprekken zijn positief, dan nemen we jou graag vast in dienst!

Onze uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden vind je op onze website: bij HTM zit je goed!

Procedure

De procedure bestaat uit:

 • Een telefonische intake
 • Kennismakingsgesprek gevolgd door een meeloop dag indien beide partijen het gesprek positief hebben ervaren
 • Een assessment
 • Medische en psychologische keuring

Dit alles zorgt ervoor dat de procedure langer duurt dan gemiddeld. De opleiding start in september 2024. Je kan echter al eerder starten met werken, je loopt dan mee met ervaren monteurs totdat je opleiding start. Je krijgt dan een tijdelijk contract wat in september 2024 wordt omgezet in een leer-werkovereenkomst voor twee jaar. 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Linde Wolterink (Recruiter)

📞 06 52 35 18 06

📧 l.wolterink@htm.nl


of

Apply with Indeed onbeschikbaar