Overslaan naar content

Opleiding tot onderhoudsmonteur tram (BBL)

Den Haag€ 2.707 - € 3.385 per maandTechniek

Wat ga je doen?

Als Leerling Monteur Tram ben je werkzaam bij de afdeling Preventief Onderhoud. Je maakt deel uit van een ervaren team vakmensen en je voert onderhoudswerkzaamheden uit aan onze trams. We leren jou de onderdelen van de tram, hoe deze werken en hoe je deze moet onderhouden.

Je gaat na een inwerkperiode, onder begeleiding van een praktijkbegeleider, zelf werkopdrachten uitvoeren. Je voert dan inspecties en diverse onderhoudswerkzaamheden uit. Deze werkzaamheden zijn mechanisch en elektrotechnisch van aard. Al je taken hou je nauwkeurig bij in een geautomatiseerd systeem. Vanuit dit systeem worden verbeterplannen voorgesteld. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van onze trams. Door jouw werk kunnen de trams veilig blijven rijden!

Daarnaast ga je werken aan de nieuwste technieken van onze nieuwe tramvoertuig, de TINA. Dit geeft je de kans om tijdens een heel interessante tijd ervaring op te doen met splinternieuwe technologieën en bij te dragen aan de verdere innovatie en efficiëntie van ons tramnetwerk.

Wat ga je doen tijdens de opleiding?

Je volgt een twee jaar durende mbo 3 opleiding ‘Eerste Monteur Mechatronica’. Het betreft een BBL traject wat inhoudt dat je een dag per week les volgt en de rest van de week aan het werk bent. De lessen worden verzorgt door een ROC bij ons op de Vakschool Techniek. HTM verzorgt ook alle vakgerichte opleidingen en biedt goede begeleiding door erkende praktijkopleiders en vakmensen. Tijdens de start van de opleiding zal je veel meelopen en eenvoudige werkzaamheden verrichten. Later in de opleiding wordt je ingezet bij andere, grote of complexere klussen. Na het behalen van je diploma ben je een volwaardig monteur!

Wie zoeken we?

Wij zijn op zoek naar toekomstige collega’s die openstaan voor een twee jarig leertraject waarbij je volop de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen tot volwaardig monteur. Door de snelle veranderingen binnen de techniek denk je graag mee over verbeteringen, dit doe je niet alleen maar in teamverband. Je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en schrikt niet van ingewikkelde klussen. Daarnaast verwachten wij dat je je volledig inzet tijdens het werk en de opleiding om alles succesvol te doorlopen. Verder ben je flexibel ten aanzien van onregelmatige werktijden.

Wat heb je verder nodig?

Je bent minimaal in bezit van

  • een vmbo diploma (theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg)
  • of een havo/vwo diploma
  • of een mbo niveau 2 diploma bij voorkeur in de techniek
  • Het is voor de functie van belang dat je niet kleurenblind bent.

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende functie binnen een betrokken team in de mooie stad Den Haag en een unieke kans om deel te nemen aan de HTM Vakschool Techniek. Je krijgt een leer-werkovereenkomst voor twee jaar, gelijk aan de duur van de opleiding. Gedurende deze periode verzorgen wij jouw opleiding, coaching en begeleiding. Je hebt regelmatig voortgangsgesprekken met de opleidingscoördinator. Samen met hem ontwikkel jij je tot volwaardig monteur. Tijdens de opleiding ontvang je een marktconform salaris in schaal 2 met een maximum van € 3.385,-. Daarnaast betaalt HTM alle opleidingskosten. Als jij je diploma hebt behaald en je voortgangsgesprekken zijn positief, dan nemen we jou graag vast in dienst!

Onze uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden vind je op onze website: bij HTM zit je goed!

Procedure

De procedure bestaat uit:

  • Een telefonische intake
  • Kennismakingsgesprek gevolgd door een meeloop dag indien beide partijen het gesprek positief hebben ervaren
  • Een assessment
  • Medische en psychologische keurig

Dit alles zorgt ervoor dat de procedure langer duurt dan gemiddeld. De opleiding start in september 2024. Je kan echter al eerder starten met werken, je loopt dan mee met ervaren monteurs totdat je opleiding start. Je krijgt dan een tijdelijk contract wat in september 2024 wordt omgezet in een leer-werkovereenkomst voor twee jaar. 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Linde Wolterink (Recruiter)

📞 06 52 35 18 06

📧 l.wolterink@htm.nl


of

Apply with Indeed onbeschikbaar