HTM - IT manager regie
Overslaan naar content

IT manager regie

 • Den Haag
€ 5.965 - € 8.522 per maandIT

Wat ga je doen?

Het Regie IT Infra team is verantwoordelijk voor de sturing op alle processen met betrekking tot IT Servicemanagement: change-, problem-, incident-, configuratie- & assetmanagement, service level management, vendor management, licentiemanagement en contractmanagement. Het team bestaat uit de Manager Regie IT Infra, twee Servicemanagers, een Technisch Specialist en de medewerkers van de FrontOffice. De FrontOffice is het eerste aanspreekpunt voor de interne klant als het gaat om IT gerelateerde zaken en eerstelijns support.

Als IT manager regie ben je verantwoordelijk voor:  

 1. Continuïteit van de IT-dienstverlening

Je zorgt met jouw team voor het borgen van de continuïteit, kwaliteit en de vernieuwing van de IT-dienstverlening inclusief het aansturen van externe partners. Je hebt een open, constructieve, zakelijke en kostenbewuste houding in relatie met in- en externe partners. Je vindt de juiste balans tussen het direct oplossen van problemen en het leveren van bijdragen aan het realiseren van de vastgestelde strategie. Jouw aanpak is gericht op samenwerking en samenhang, waarbij klantgerichtheid en het leveren en borgen van kwaliteit prioriteit hebben.

 1. Management van de afdeling Regie IT Infra

De HTM IT afdeling zit in een algehele transitie. We zijn onder andere drukdoende met de uitbesteding van twee IT Infra percelen. Dat vraagt veel van jouw teamleden: ze moeten flexibel, alert en slagvaardig zijn. Jij weet hoe je je medewerkers tot de beste prestaties aanzet en zorgt dat ze hun werk met plezier, professioneel en klant- en resultaatgericht kunnen doen. Hiervoor creëer je als manager de juiste cultuur en sfeer. Je hebt een visie over waar je met jouw team naar toe wilt en bent daar ook duidelijk over naar jouw medewerkers. Je bent koersvast maar met jouw politieke en sociale voelsprieten is niets mis. Je kunt daar waar nodig dan ook afwijken van het pad. Als je een ontwikkeling ziet die gevolgen kan hebben voor het werk van je team, reageer je daar direct op. Als het gaat om onderwerpen die jouw team overstijgen, breng je het als MT-lid in bij je collega-managers. Je treedt op als verandermanager, opdrachtgever of projecteigenaar, al naar gelang de situatie dat vraagt.

Door de uitbesteding van de twee IT Infra percelen en de verdere optimalisatie van deze diensten in samenspraak met de nieuwe partner(s) worden ook andere eisen gesteld aan de IT-dienstverlening en de regie daarop. De IT manager regie is direct betrokken bij en verantwoordelijk voor deze transitie en verantwoordelijk voor de aanpassing van de processen en vak ontwikkeling binnen de afdeling.

Wie zoeken we?

Een IT manager regie die primair verantwoordelijk is voor de continuïteit, betrouwbaarheid en schaalbaarheid van de infrastructurele IT-dienstverlening passend bij de ambities van de HTM. Je kunt complexe dossiers kernachtig uiteenzetten in begrijpelijke taal, bent besluitvaardig en neemt een flinke dosis lef mee. Je bent een voorbeeld voor de medewerkers en een ambassadeur voor HTM en onze IT afdeling.


Wat heb je verder nodig?

 • HBO/WO werk- en denkniveau bij voorkeur richting (Technische) Bedrijfskunde, Informatiemanagement of Bestuurskunde.
 • Minstens 5 jaar leidinggevende ervaring in een IT-omgeving.
 • Kennis van en ervaring op het gebied van IT, data en informatiemanagement.
 • Kennis van en ervaring op het gebied van procesmanagement en servicemanagement.
 • Kennis van en ervaring met agile werken.
 • Ruime en aantoonbare ervaring met sourcing, contract-/leveranciersmanagement en onderliggende financiële sturing.
 • Ervaring met cloud transities.
 • Aantoonbare ervaring met het begeleiden van veranderingstrajecten.

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende en zelfstandige fulltime functie in de mooie stad Den Haag. De functie wordt beloond in salarisgroep 13 van de HTM cao met bijbehorend salaris tussen € 5.965,- en € 8.522,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast kan je rekening houden met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder: 'OV van de zaak' (reizen in ons vervoersgebied tegen een sterk gereduceerd tarief, voor jezelf, je partner én je kinderen), een eindejaarsuitkering, verlof kopen, verkopen of sparen en een uitgebreid pakket aan studiefaciliteiten om je te blijven ontwikkelen: bij HTM zit je goed!

Procedure

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Mogelijk zal er tijdens de procedure gevraagd worden om een referentie.

Deze functie is door vertrek van een collega vacant.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Paul van den Heuvel (CIO)

📞 0703848050

📧 p.vd.heuvel@htm.nl


of

Apply with Indeed onbeschikbaar