HTM - Medewerker Verkeersleiding
Overslaan naar content

Medewerker Verkeersleiding

  • Den Haag
€ 3.594 - € 4.853 per maandVervoer

Wat ga je doen?

Stel je voor: er komt een melding binnen dat er een tramlijn is ontregeld. Wat nu? Je analyseert supersnel de (veiligheids)situatie en beslist welke maatregelen er genomen moeten worden. Je stelt een omleiding in en informeert de trambestuurders, buschauffeurs, controleurs en OV stewards en het Contactcentrum, die op hun beurt de reizigers informeren. Ondertussen sta je in nauw contact met medewerkers ter plaatse en voorzie je ze van de meest actuele informatie. Indien nodig organiseer je vervangend vervoer voor de reizigers. Vervolgens controleer en monitor je de situatie totdat de dienstregeling is hersteld. Je komt er al gauw achter dat je werk er nog niet op zit: door de gewijzigde dienstregeling zijn er andere problemen ontstaan...

Als Medewerker Verkeersleiding ben je gericht op het borgen van de continuïteit van onze dienstregeling. Je monitort, je signaleert en indien nodig, bijvoorbeeld in het geval van een verstoring, onderneem je actie: het laten oplossen van de verstoring en/of eventueel overgaan op alternatieve dienstregelingen. In je keuzes laat je altijd meewegen dat het de bedoeling is dat de klanten hier zo min mogelijk hinder van ondervinden. Je werkomgeving is veelzijdig doordat je werkt met mensen, materiaal en systemen.

Wanneer er geen verstoring is controleer je de uitvoering volgens de planning. Je voorkomt tegelijkertijd mogelijke verstoringen door alert te zijn op afwijkingen. Het is jouw verantwoordelijkheid dit soort signalen snel op te pakken, je laat je niet inhalen en je bent onwenselijke situaties voor. Mocht er wel een verstoring zijn dan ben jij een sleutelfiguur. Je zorgt ervoor dat de impact op de dienstregeling minimaal is en dat deze zo spoedig mogelijk kan worden hervat. Daarbij weet je welke gevolgen een gewijzigde dienstregeling kan hebben en je handelt hier ook naar. Je werkt volgens de juiste bijsturingsprotocollen, je let altijd op de veiligheid en je zorgt ervoor dat de communicatie op orde is.

Naast het bijsturen in geval van onverwachte situaties heb je oog voor verbeteringen in de uitvoering. Dit doe je door meldingen te registeren en te analyseren en door informatie beschikbaar te stellen. Daarnaast werk je mee aan projecten die de afdeling Regie maar ook HTM als totaal verbeteren.

Wie zoeken we?

Je kunt uitstekend analyseren, bent een snelle beslisser en weet de juiste belangen voorop te stellen. Je bent klantgericht, zowel naar reizigers als collega's. Je werkt gemakkelijk aan meerdere taken tegelijk, door je helicopterview bewaar je het overzicht zodat alle betrokken partijen worden voorzien van de juiste informatie. Onder stressvolle situaties blijf je een kei in samenwerken en behandel je iedereen met respect. Je zorgt ervoor dat anderen dit ook doen en geeft gevraagd en ongevraagd constructieve feedback. Uiteraard sta je daar zelf ook voor open en blijf je leren door te reflecteren. Je bent gewend te werken met protocollen en communicatie op afstand. Je werkt graag mee aan de verbetering van de dienstverlening van de afdeling. Je bent toe aan een tweede of derde stap in je carrière.

We verwachten dat je de HTM waarden Eenheid, Eerlijkheid en Eigen verantwoordelijkheid onderschrijft en uitdraagt.

Wat heb je verder nodig?

  • Je hebt aantoonbaar hbo werk- en denkniveau
  • Je hebt de vaardigheid om een goed beeld te vormen van een situatie op basis van gefragmenteerde informatie (mobilofoon, portofoon en besturingssystemen)
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden
  • Je hebt de vaardigheid abstracte en onbekende situaties om te zetten naar concrete acties ten behoeve van onze reizigers

Verder is ervaring met het leiden van/participeren in projecten een pre.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en zelfstandige functie in en rondom de mooie stad Den Haag. De functie wordt beloond volgens schaal 8 van de HTM cao en heeft een maximaal te bereiken salaris van € 4.853,- bruto per maand (exclusief toeslag onregelmatige diensten van minimaal €600.-) bij een fulltime dienstverband. De functie wordt uitgevoerd in ploegendiensten verspreid over 24/7.

Procedure

Een assessment, een medisch en psychologisch onderzoek in het kader van de Wet Lokaal Spoor én het overleggen van een VOG maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Daarnaast kan je rekening houden met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder: 'OV van de zaak' (reizen in ons vervoersgebied tegen een sterk gereduceerd tarief, voor jezelf, je partner én je kinderen), een eindejaarsuitkering, verlof kopen, verkopen of sparen en een uitgebreid pakket aan studiefaciliteiten om je te blijven ontwikkelen: bij HTM zit je goed!


Je kan reageren tot en met 30 mei 2024. Heb je vragen? Neem dan contact op met Daan Koning (Operationeel Manager Regie).

📞 0652725811

📧 d.koning@htm.nl

of

Apply with Indeed onbeschikbaar