HTM - Onderhoudsmonteur Draaistellen
Overslaan naar content

Onderhoudsmonteur Draaistellen

 • Den Haag
€ 2.789 - € 3.816 per maandTechniek

Wat ga je doen?

Onze trams maken miljoenen kilometers per jaar. Je kunt je voorstellen dat het belangrijk is om de wielen goed te onderhouden. De wielen hangen aan een as en alles bij elkaar noemen wij een draaistel.

Als Onderhoudsmonteur Draaistellen voer je geplande onderhoudsbeurten uit en verhelp je kleine storingen aan de draaistellen. Deze werkzaamheden zijn voornamelijk mechanisch van aard. Je bent werkzaam in onze onderhoudswerkplaats aan de Werf 30. De tram rijdt de werkplaats in en wordt losgekoppeld van het draaistel. We tillen dan de tram de lucht in en daarmee komen de draaistellen los. Je rijdt de draaistellen naar jouw afdeling en kan ze door middel van een hijsconstructie op je werkbank zetten. Daar voer je het onderhoud uit.

Samen met je collega's draag je bij aan een optimale beschikbaarheid van onze voertuigen.

Je maakt deel uit van een ervaren team vakmensen van jong en oud met verschillende achtergronden en er wordt veel gelachen. Er is veel vrijheid en er heerst een prettige werksfeer.

Alle administratie, zoals de uitgevoerde werkzaamheden, inclusief werkuren en materialen leg je vast in het systeem. Enige computervaardigheden zijn daarom wel handig. Vanuit dit systeem worden verbeterplannen voor het onderhoud van de voertuigen gegenereerd. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van onze voertuigen. Als voorbeeld; Iedere 500.000 kilometers krijgt een draaistel nieuwe gereviseerde motoren en iedere 10.000 kilometer worden de wielflenzen gemeten en geregistreerd. De onderhoudsspecialisten en maintenance engineer bekijken het slijtage patroon en bepalen wanneer de wielen vervangen moeten worden.

De werkzaamheden zijn van maandag t/m vrijdag van 07.00 uur – 15.30 uur. We sluiten niet uit dat in de toekomst ook op andere tijden en dagen gaan werken, dus we verwachten van jou een flexibele instelling als er een onregelmatig rooster komt.

Onze techniek wordt continu verbeterd. Wij vinden het gaaf als collega’s zich (verder) willen ontwikkelen. Als jij dat wil, dan bieden wij jou ook deze kans. Vanuit deze functie heb je prima doorgroeimogelijkheden.

Opleiding

Als je bij ons in dienst komt wordt je ingewerkt door een praktijkbegeleider en ervaren collega’s.

Je krijgt vakopleidingen om je werk goed te kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan het behalen van:

 • VCA
 • Tramwielen de- en monteren
 • Certificaat Veilig Hijsen en Heffen
 • Motoren / assen / Remmen en Hydraulische systemen

Later alle voorkomende mechanische werkzaamheden, tram gebonden.

Wie zoeken we?

 • Je bent een aanpakker, een echter doener! Je houdt er niet van om stil te zitten.
 • Je bent bekend met ISO 9001 en 55001
 • Je houdt je werkplek netjes en geordend
 • Je bent bestand tegen repeterende werkzaamheden
 • Je bent van nature klant- en kwaliteitsgericht
 • Onze kernwaarden Eerlijkheid, Eenheid en Eigen verantwoordelijkheid zijn voor jou vanzelfsprekend.
 • Het zit in je om het iedere dag een beetje beter te doen.
 • Je hebt een positieve instelling en neemt je collega’s daar in mee.
 • Als er wat is zeggen we dat op z’n Haags, net zoals jij feedback kan waarderen.

Wat vragen wij?

- Je hebt een mbo 2 of 3 diploma. Bij voorkeur in de Mechanische techniek / werktuigbouw.

- Je hebt al eerder gewerkt in een technische omgeving

- Je bent niet kleurenblind

- Je kunt met computers overweg. De werkorders ontvangen en afhandelen ervan gebeurt digitaal. Evenals je urenregistratie.

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende functie binnen een betrokken team in de mooie stad Den Haag. Je krijgt volop de kans om te leren en jezelf te ontwikkelen. Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring word je beloond in salarisschaal 4 van de HTM cao met bijbehorend salaris van maximaal € 3.670,- bruto per maand. Bij het voltooien van de interne opleidingen groei je door naar salarisschaal 5 met het maximaal te behalen salaris van € 3.816,- bruto per maand.

Onze uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden vind je op onze website: bij HTM zit je goed!

Procedure

De keuring van de Wet Lokaal Spoor maakt deel uit van de selectieprocedure, deze betreft zowel een medisch deel als een psychologisch onderzoek.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Linde Wolterink (Recruiter)

📞 06 52 35 18 06

📧 l.wolterink@htm.nl


of

Apply with Indeed onbeschikbaar