HTM - Technisch specialist WTB
Overslaan naar content

Technisch specialist WTB

 • Den Haag
€ 4.296 - € 5.925 per maandTechniek

Wat ga je doen?

Bouw aan de toekomst van het Haagse openbaar vervoer als Technisch Specialist WTB

Stap aan boord in een rit vol innovatie en impact. Als Technisch Specialist WTB (werktuigbouwkundig) krijg je de kans om jouw stempel te drukken op de toekomst van het openbaar vervoer in Den Haag. Jij bent dé expert die de integriteit van onze tramvloot waarborgt. Je werkt nauw samen met de Technisch Specialisten, de Assetmanager Voertuigen, Maintenance Engineers en de onderhoudsorganisatie. Zo zorgen we er samen voor dat we de ruim 210 Haagse trams en 135 bussen beheren en onderhouden. Er is veel ruimte voor zelfstandigheid en ontwikkeling. Als TS Specialist WTB maak je onderdeel uit van het team Voertuigmanagement. Het team dat binnen HTM Techniek verantwoordelijk is voor de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van onze railvoertuigen.


Als Technisch Specialist WTB kom jij verder!

Dagelijks duik je in de wereld van onze moderne, 35 meter lange zwaargewichten, volgepakt met technische hoogstandjes waar elke technisch specialist van droomt. Je draagt de verantwoordelijkheid voor de mechanica, mechatronica en dynamica. Je waarborgt de integriteit van onze trams: van doordachte chassisconstructies tot dynamisch ge-engineerde veerpakketten, jij ziet, begrijpt, bewaakt en verbetert het allemaal. Met direct contact met voertuigbestuurders en een hecht team van collega's zorgen we er samen voor dat de voertuigen in Den Haag soepel blijven rijden.

Wat je verder gaat doen:

 • Je stelt verbetervoorstellen voor en werkt deze uit. Beoordeling doe je vanuit jouw vakkennis en ervaring maar je kunt ook vanuit bijvoorbeeld RAMS en RCM perspectief redeneren.
 • Je maakt testen van componenten en systemen.
 • Je beoordeelt documenten (ontwerprapporten, handleidingen, tekeningen) op volledigheid en bruikbaarheid. Waar nodig stel je zelf documenten op voor bijvoorbeeld de onderhoudsploeg.
 • Je schrijft - waar nodig - de technische normen voor en bewaakt deze om veiligheid en comfort van reizigers te waarborgen, maar ook om betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de vloot te garanderen.
 • Je bent veel en op eigen initiatief bezig met verbeteringen van het technisch concept.
 • Je bent betrokken bij tram-overschrijdende systeemvraagstukken en ontwikkelingen, je brengt hierbij jouw technische kennis in en denkt actief mee over de beste systeem-oplossing.
 • Je bent regelmatig fysiek in de voertuigen aanwezig voor eigen onderzoek en voor ondersteuning van de onderhoudsploeg; zij zoeken jou dan ook op als vraagbaak.Wie zoeken we?

Als Technisch Specialist WTB heb jij een passie voor techniek!

Jij houdt niet van stilzitten en hebt een eigen visie en sterke communicatieve vaardigheden. Je bent een teamspeler met een diepgaande interesse in de voertuigtechniek en gaat uitdagingen niet uit de weg. Je bent leergierig en in staat om met verbetervoorstellen te komen.

Wat verder belangrijk is:

 • Een afgeronde hbo opleiding in de richting van werktuigbouw, mechatronica of soortgelijke
 • Tussen de 0 en 3 jaar ervaring in een technische omgeving.
 • Sterkte- en dynamisch gedrag van (voertuig-)constructies kunnen begrijpen, berekenen en andermans berekeningen kunnen narekenen en beoordelen
 • Kennis van onderzoeksmethoden zoals RCM en RCA
 • Kennis van Engels in woord en geschrift

Wat bieden wij?

We bieden een uitdagende en verantwoordelijke functie met veel vrijheid en mogelijkheden tot ontplooiing in de mooie stad Den Haag. De functie wordt beloond in salarisgroep 10 van de HTM cao met bijbehorend salaris tussen € 4.296,- en € 5.925,- bruto per maand (afhankelijk van opleiding en ervaring) bij een fulltime dienstverband. Onze uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden vind je op onze website: bij HTM zit je goed!

Procedure

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Michiel Huizenga (Tactisch manager)

📞 06-46367494

📧m.huizenga@htm.nl


of

Apply with Indeed onbeschikbaar